ΨΗΦΙΣΜΑ Δ΄ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΤΙΝ



  Δ΄ ΕΛΜΕΘ                                                                                                    26-2-2014              
       Πρ.Κορομηλά 51
       Τηλ.-Fax : 2310225893
       e-mail : delme.thess@gmail.com                                 
             
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΣΕΤΙΝ

Συνελήφθη την 13-2-2014 και προφυλακίστηκε την 18-2-2014 o πολιτικός πρόσφυγας Κοsar Hassan (Τσετίν), μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού « Ο Αγώνας». O Τσετίν διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 25 περίπου χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω της ενεργής συμμετοχής του όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, καθώς είναι πρόεδρος του συλλόγου «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν», αλλά και της συμμετοχής του σε κάθε ειρηνικό κοινωνικό αγώνα, στο εργατικό, αντιρατσιστικό ή αντιφασιστικό μέτωπο.
Ο Τσετίν κατηγορείται για την υπόθεση της έκρηξης στην Τριανδρία το 2011, υπόθεση για την οποία είχε ανακριθεί τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου χωρίς να  ασκηθεί  καμία ποινική δίωξη εις βάρος του. Σήμερα, βρίσκεται προφυλακισμένος ως συνέπεια του υπέρμετρου ζήλου της αντιτρομοκρατικής να πατάξει τους «τρομοκράτες», ικανοποιώντας τις άνωθεν εντολές και υποδείξεις, με μοναδικό στοιχείο για την προφυλάκιση του, δακτυλικά αποτυπώματα σε βιβλία που βρέθηκαν στο σπίτι του!!  Είναι ενδεικτικό ότι για την ίδια υπόθεση, με πανομοιότυπες κατηγορίες, έχουν απαλλαχθεί πανηγυρικά στο ακροατήριο και με βούλευμα οι Ηavva Suizmez (Εμινέ) και ο Nevzat Kalayci αντίστοιχα. Είναι φανερό ότι ελληνικό κράτος, στα πλαίσια της ρατσιστικής εκστρατείας με τον “Ξένιο Δία”, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις παράνομες και θανατηφόρες “επαναπροωθήσεις” στο Αιγαίο, έχει εντάξει και το κυνήγι των Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων και τις εκδόσεις τους στην Τουρκία!
Ο Τσετίν βρίσκεται προφυλακισμένος και απειλείται με  πολυετή κάθειρξη χωρίς να υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο, με τον ίδιο τρόπο που συνδικαλιστές καταδικάζονται επειδή απεργούν, απεργοί επιστρατεύονται είτε δέχονται αστυνομικές επιθέσεις, αντιφασίστες προφυλακίζονται παράνομα.

 Θα αγωνιστούμε να μην εκδοθεί κανείς, πολύ περισσότερο πολιτικός πρόσφυγας, στην Τουρκία, σε ένα ανελεύθερο και αστυνομοκρατικό καθεστώς. Που εξοντώνει αριστερούς αγωνιστές στα λευκά κελιά και φυλακίζει δικηγόρους επειδή τόλμησαν να τους υπερασπίσουν. Η βάρβαρη καταστολή της εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ το αποδεικνύει περίτρανα.
Θα αγωνιστούμε για την αποφυλάκιση του Τσετίν και την παύση των διώξεων εις βάρος του. Για την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου, κεκτημένου δικαιώματος χρόνων, για όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Να αφεθεί ελεύθερος τώρα ο αγωνιστής Χασάν Κοσάρ (Τσετίν), να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία
Να μην εκδοθεί κανένας πολιτικός πρόσφυγας  στην Τουρκία
Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον αυταρχισμό δεν είναι έγκλημα
Αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες και στον Τούρκικο Λαό.